Gazpacho

Wat een heerlijk zomers recept!

Een klassieke Andalusische gazpacho — verfrissend, smaakvol, en perfect voor warme dagen. De combinatie van tomaat, gegrilde paprika en komkommer geeft een mooie balans tussen zoet, zuur en een tikje pit.

Wat heb je nodig : 

500 gr tomaten - 1 komkommer - 1 rode of groene gegrilde paprika - 0,5 rode peper - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 sneetje brood - 2 el olijfolie - 2 el wijnazijn - croutons - basilicum - peper en zout

 

Hoe maak je het : 

  1. Snijd de tomaten en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Bewaar ¼ van de komkommer en snijd de rest ook in stukken en voeg toe aan de blender. Voeg de olijfolie, knoflook, wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar.

  2. Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

  3. Schenk de gazpacho in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de overgebleven komkommer in kleine blokjes en garneer samen met de croutons en basilicum over de glaasjes gazpacho.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.